Miten valita oikea pakoputkisto (savupiippu) varavoimaloihin?


Varavoimalan pakoputken (savupiippu) tulee täyttää seuraavat kriteerit: lämpötilaluokka T600, painetiiveysluokka H1. Varavoimaloiden ajossa poistuvat pakokaasut ovat korkeat ja johdetaan ulos ylipaineella. Useimmiten vaaditaan äänenvaimennin, erikoispäätyjä, paljejaksoja, joustavia ja säädettäviä erikoiskannakkeita jne. Näitä tavalliset terässavupiippujärjestelmät eivät täytä.
Generaattori tai varavoimalapakoputket valmistetaan tästä syystä monesti rakennuspaikalla haponkestävistä putkista, jolloin jatkokset tehdään hitsaamalla ja putket eristetään keraamisilla tai vastaavilla eri paloeristeillä, joiden tarkoitus on pienentää ulkovaipan pintalämpötilaa. Kyseinen perinteinen asennusmenetelmä hyväksytetään yleensä rakennuspaikkakohtaisella hyväksyntämenettelyllä.

Varavoimala pakoputkisto moduulijärjestelmän etuna on CE-merkintä.  Asennettavat jaksot ja osat ovat läpäisseet CE merkinnän alaiset vaatimukset kyseiselle käyttötarkoitukselle. Asennus on vaivattomampaa, koska kevyet jaksot voidaan asentaa ilman erillistä eristys- tai hitsaustyötä. Savupiipun mukana toimitetut pikalukituspannat ja tiivisteet kestävät vaaditun H1 luokan ylipaineen ja koko järjestelmä on testattu vaadittavaan T600 lämpötilaluokkaan CE merkinnän mukaisesti. Lisäetuna on, että kaikissa jaksoissa ja osissa on huomioitu varavoimaloiden ajosta koituva värinä ja jaksot kiertyvät tarpeen mukaan 360 astetta asennusvaiheessa.

Lisätiedot: https://www.ventia.fi/tuotteet/varavoimalapiiput

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaasukattilahormin saneeraus sukituksella

SUKITTAAKO VANHAT ILMAHORMIT VAI RAKENTAA TILALLE UUDET KANAVAT