Vedonparantajat ilmanvaihtoon
VEDONPARANTAJAT ILMANVAIHTOON

Kun ilmanvaihto ei toimi, voi siihen olla monta eri syytä. Usein syy voi olla kohteeseen liian pieneksi mitoitettu alipaineinen hormi, vuotava hormi,  hormissa on liian monta tai jyrkkiä siirtymiä, puuttuva tai puutteellinen tuloilma, ilmanvaihtohormin päällä oleva sadekansi tai muu – hattu joka estää ilman virtausta. Yleinen tapa parantaa vetoa on asettaa hormin päälle ns. hyrrä, joka kehittää luonnollista vetoa. On kuitenkin tärkeä huomioida että hyrrä on oikein mitoitettu kohteeseen ja kartoittaa onko tarve oikeille sähköllä toimiville huippareille (ns. imevät huippuimurit).

Yleisesti ei suositella alipainehyrrien asentamista savuhormien päälle, jotka palvelevat laitteita joissa poltetaan kiinteää polttoainetta, koska hyrrä viilentää savukaasuja, jolloin syntyy nokea, joka saattaa tukkia hyrrän ilmaraot. Tämä puolestaan estää ilmavirtausta entisestään.

Sähköttömien kattohyrrien asentamista suositellaan hormeille ja ilmanvaihtoputkille, jotka ovat lyhyitä ja suoria. Esim. kesämökin ilmanvaihtoputki. Hyrrät vaativat tarpeeksi tuulta toimiakseen ja asennettava niin että lumi ei estä hyrrän toimintaa talvisin.

www.ventia.fi


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaasukattilahormin saneeraus sukituksella

SUKITTAAKO VANHAT ILMAHORMIT VAI RAKENTAA TILALLE UUDET KANAVAT

Miten valita oikea pakoputkisto (savupiippu) varavoimaloihin?